SVAKI RUČAK KAO DA JE SLAVA: Srpska porodica Jurković u srcu Hrvatske ima 16 DECE, a evo kako izgleda jedan njihov dan! (FOTO)

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Porodica Jurković iz Uglješa u Hrvatskoj ima 16 dece. Pero i Radmila izrodili su i u ljubavi odgajili 9 sinova i 7 ćerki. Najmlađe dete ima 9 godina, a najstariji sin 34.

Neki su se odselili iz roditeljskog doma, ali njih 11 u dalje živi u kući u Uglješu. Sa onima koji su se osamostalili čuju se skoro svaki dan.

“Kod nas je svaki dan veselje, svaki ručak kao da je slava”, kaže Zoraica i dodaje da se braća i sestre uvek nađu jedni drugima i tu su da priskoče u pomoć. 

Gepostet von Eparhija osečkopoljska i baranjska am Montag, 19. November 2018

“Znam da ću uvek imati kome da se obratim, kad god mi nešto zatreba”, ponosno ističe Zorica.

Iako je kod njih uvek gužva, najmlađi članovi porodice odgovorni su prema svojim školskim obavezama i odlični su đaci.

Dogovaraju se, kaže Zorica, bez po muke oko toga šta će gledati na dva televizora, koliko ih imaju u kući. Za muziku je, kaže, manja muka, jer svako ima svoj telefon. Oko kućnih poslova svi pomažu.

“Ujutru bude gužve, kad svi ustajemo, ali smo navikli jedni na druge i lako se organizujemo. Posvađamo se nekad-nekad, ali se brzo pomirimo”, kaže Zorica kroz osmeh. 

Gepostet von Eparhija osečkopoljska i baranjska am Montag, 19. November 2018

Mnogi parovi se zbog loše finansijske situacije ne odlučuju na potomstvo, a Jurkovići se sa svojih 16 dece ipak snalaze.

“Radimo sezonske poslove i sklapamo kraj s krajem. Ništa nam ne fali”, kaže Zorica. 

Gepostet von Eparhija osečkopoljska i baranjska am Montag, 19. November 2018

Jurkoviće je nedavno posetio i episkop Heruvim, a Pero i Radmila, kao i njihova deca Miroslav, Predrag, Mirjana, Gordana, Nenad, Slobodan, Zorica, Nemanja, Pavle, Živorad, Jelena, Jovana, Dragana, Smiljana, Jovan i Dragan, su ga sa zadovoljstvom ugostili.

Kurir.rs, Foto: Facebook

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.

My title page contents