Vučić: Ispunili smo svih 26 zahteva Hrvata u Srbiji

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je država ispunila svih 26 zahteva za poboljšanje položaja hrvatske nacionalne manjine u Srbiji

 

“Mislim da mi Srbi treba da se ponosimo time šta činimo za poboljšanje statusa hrvatske manjine u Srbiji. Mi izlazimo sa 100 odsto završenom listom, svih 26 zahteva smo ispunili”, rekao je Vučić novinarima u Zrenjaninu.

On je rekao da će za 20 dana predstaviti zahteve koji su ispunjeni i šta je sve urađeno da se “Hrvati u Srbiji osećaju dobro i da poštuju tu zemlju”. Ti zahtevi predviđeni su Subotičkom deklaracijom o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske, koju su 20. juna 2016. godine potpisali tadašnji premijer Aleksandar Vučić i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Vučić je rekao i da mu je žao što postoje ljudi koji izvrgavaju ruglu žrtve stratišta u Hrvatskoj, komentarišući tekst hrvatskog novinara (Milana Ivkošića) u kojem je napisao da je u Jasenovcu bilo zabave za logoraše. “To mnogo više govori o njima, a na nama je da se ponašamo ozbiljnije i odgovornije”, rekao je Vučić.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.

My title page contents