Udbina: Briga o ljudima na prvom je mestu!

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Branko Gajić stari je i novi direktor Centra za pomoć u kući opštine Udbina. Ovu je zahtevnu funkciju godinama vršio kao v.d., da bi nedavnim konkursom bio potvrđen za direktora. Zatekli smo ga na obilasku terena, posla koji je svakako temelj ove priče

 

-Na ovom području, kao i u većem delu Like, sve je više starijih osoba. Trenutno brinemo o 52 osobe. Naši timovi priskaču u pomoć svakodnevno. Starijim ljudima donosimo namirnice, sve što im je potrebno za ličnu higijenu, saniramo manje tehničke kvarove, a ovde je poseban problem ogrev.  Dovoljno je setiti se prošle zime kada je snežno nevreme zamelo ovo područje. Pri tome je bilo životno važno pripremiti ogrev i doneti ga tim ljudima. Već sada smo u dogovoru s Opštinom Udbina i Centrom za socijalnu brigu iz Korenice kako bi se ogrev našim koriosnicima dostavio na vreme, rekao je direktor Gajić.

Prošla je zima na području Udbine bila posebno teška jer su ceste do mnogih sela zametena s nanosima i do dva metra snega. Trebalo je puno truda i sredstava da bi se prodrlo do mnogih, mahom starijih domaćinstava. Na sreću niko nije stradao, a zaposlenici Opšine Udbina i Centra za pomoć u kući savesno su izvršile svoje zadatke i tako sprečili humanitarnu katastrofu.

 

 

M.S. L.O.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.

My title page contents