Pupovac u Vukovaru: Nisam bio za gospodare života i smrti u ratu, nisam ni za gospodare mrtvih u miru

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Predsednik Srpskog narodnog veća i saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac boravio je danas u Vukovaru gde je zajedno s predsednicom udruženja porodica „Protiv zaborava“ Maricom Šeatović bacio venac u Dunav kod Veslačkog kluba Vukovar nakon čega je venac položio i sveću zapalio podno spomen obeležja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.
Posetio je i vukovarsku pravoslavnu crkvu sv. Nikolaja u kojoj je za žrtve rata u Vukovaru zapalio sveću poručivši u izjavi novinarima kako je na današnji dan, a ne sutra kada se obeležava Dan sećanja na žrtvu Vukovara 1991., odlučio doći u Vukovar kako bi mogao položiti vence i na miru izraziti pijetet bez ikakvog osećaja da bi to nekome moglo smetati ili da bi mogao doći na mesto na kome neko ne želi da sutra bude.
Na pitanje novinara kako komentariše izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da ne može biti u Bačkoj Palanci i istovremeno odavati počast žrtvama Vukovara, Pupovac je odgovorio da kao što nije bio za gospodare života i smrti u ratu, tako nije ni za gospodare mrtvih u miru.  
“Oni su svi naši i onaj ko sprečava da budu svi naši taj je loš gospodar i s lošim namerama i pameću”, poručio je dodajući kako mu je jasno da niti će svi Srbi razumeti današnji njegov dolazak u Vukovar niti će svi Hrvati prihvatiti poruke koje šalje.   
Novinare je zanimalo i trebaju li njegovim stopama poći i predstavnici vukovarskog SDSS-a.  
“Kad će se okupiti najveći broj ljudi ovde, Srba, to ne ovisi samo o njima. Ja činim to što činim kako bi do toga došlo, da bih stvorio prostor i za njih, da bi i oni osećali mogućnost da dođu na ovo mesto. A bili su, samo to se zaboravlja”, kazao je Milorad Pupovac
Press032 – Đ. Karalić
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.

My title page contents