Promocija Bubalove knjige “Borovo – sumrak jednog svitanja”

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Srpski kulturni centar Vukovar, u okviru programa “SKC sredom”, organizuje promociju knjige vukovarskog novinara i publiciste Slavka Bubala “Borovo – sumrak jednog svitanja” koja će biti održana u sredu, 10. oktobra 2018. godine u 19 časova i 30 minuta

 

O knjizi, koja je posvećena istoriji Borova naselja, pored autora, govoriće urednik za leksikografiju u Zavodu za udžbenike u Beogradu Dejana Ocić, urednica izdanja, vukovarski istoričar Borivoj Čalić i Ivica Žabić, pasionirani sakupljač informacija o Borovu.

“Ova knjiga i jeste i nije istorija Borova naselja, to i jeste i nije samo sećanje. Mogla bi se ova knjiga razumeti i kao čitanka o Borovu, njegovim ljudima, prošlosti, prizorima, trenutcima, u krajnjoj liniji – o jednom fenomenu. Jer kako drugačije, ako ne tako, nazvati ono što je kao nekoliko skromnih proizvodnih pogona započelo 1931. na ledini borovskog atara, a što je vremenom izvršilo presudni uticaj na razvoj Vukovara i njegove okoline?

Kako objasniti da je ono što je oko fabrike u usponu počelo da nastaje kao malo fabričko naselje u svega desetak godina doseglo nivo gotovo utopisjkog mesta? I da magična sećanja na to mesto traju i danas”, napisao je vukovarski istoričar Borivoj Čalić u svom pogovoru za ovu knjigu.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.

My title page contents