Predsednik vlade AP Vojvodine Mirović u radnoj poseti Istri

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas, u Puli, sa istarskim županom Valterom Flegom, sa kojim je razgovarao o osnaživanju i produbljivanju saradnje između AP Vojvodine i te hrvatske regije

 

Sagovornici su se saglasili da AP Vojvodina i Istra godinama neguju prijateljske odnose, te istakli da je značajno podsticati nove programe saradnje koji bi doveli do realizacije zajedničkih projekata u brojnim oblastima.

www.vojvodina.gov.rs

– Ideja nam je da unapredimo višegodišnje prijateljstvo, da proširimo saradnju na polju kulture i turizma, kao i da uspostavimo kontakte u drugim oblastima od zajedničkog interesa – izjavio je Mirović.

Na sastanku je ocenjeno da su obe regije zainteresovane za formiranje zajedničkog turističkog proizvoda koji bi bio plasiran i na trećim tržištima.

www.vojvodina.gov.rs

Mirović danas je u Puli održao sastanak i sa predstavnicima Srba u Istri, na kojem je bilo reči o podršci obrazovnim i kulturnim institucijama Srba u tom delu Hrvatske, sa posebnim akcentom na Srpski kulturni centar u Puli.

– Pokrajinska vlada će se truditi da, kroz svoje mehanizme i saradnju sa istarskim institucijama, nastavi da pruža podršku Srbima u Istri, a sve u cilju očuvanja srpskog jezika i kulture – kazao je Mirović.

www.vojvodina.gov.rs

Tokom radne posete, Mirović prisustvovao je i otvaranju manifestacije „Dani Vojvodine u Istri“, koja se održava u Puli 15. i 16. juna, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine.

U delegaciji Pokrajinske vlade, koja boravi u radnoj poseti Istri, su i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i generalni konzul Republike Srbije u Hrvatskoj Goran Petrović.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.

My title page contents