Predsednica danas predstavlja demografske mere

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Demografska politika u Hrvatskoj vodi se na dva koloseka

 

Demografske mere Kolinde Grabar-Kitarović u danas bi napokon trebale ugledati svetlo dana. Zanimljivo je da se danas održava i sastanak Vladinog tima za izradu strategije za demografiju. Da je uopšte osnovano javnost je saznala tek nedavno.

“Grupa je heterogena. Sastoji se od politikologa, sociologa, demografa, istoričara. Oformljeni smo u aprilu. Ovo sutra će biti treći sastanak”, kazao je politikolog Anđelko Milardović.

Nejasno je zašto javnost nije obaveštena i zašto još jedno telo, kada se u Vladi pitanjem demografije već bavi resorno ministarstvo, ali i Veće za demografsku revitalizaciju kojim predsedava premijer.

Vlada je do sada po pitanju demografske obnove povećala porodiljne nakanade, doplatak za decu, pokrenula obnove i izgradnje vrtića te porezno rasteretila roditelje.

No za predsednicu sve je to malo.

“Od ove Vlade smo videli samo parcijalne mere”, kazala je nedavno predsednica, a takve kritike upućuje već mesecima.

Dužan joj ne ostaje ni premijer i ministri koji uzvraćaju da je lakše kritikovati nego rešavati probleme. Preko medija je premijer odbio predsedničin zahtev za zajedničku sednicu Vlade.

Predsedničine mere razmatraće Veće za demografsku revitalizaciju. No sada nije jasno hoće li ih se uklapati i u strategiju.

 

 

 

Naslovna foto: Predsjednica.hr ; HR.N1

 

PRAVILA KORIŠTENJA I PRIVATNOSTI

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.

My title page contents