Pomoć udbinskim domaćinstvima

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Među brojnim aktivnostima na terenu Centar za pomoć u kući opštine Udbina ovih je dana pri kraju akcije nabave drva staračkim domaćinstvima slabijeg imovinskog stanja

 

Direktor centra Branko Gajić često je nedostupan jer u mnogim selima na širem području ove opštine nema signala pa su mobiteli mestimično nemi.

-Terenski rad je najvažniji jer se od 49 domaćinstava o kojima brinemo većina se nalazi na selu. Nas je u centru trenutno četvero zaposlenih, od čega su tri gerontodomaćice pa posla imamo na pretek. Pri kraju smo podele drva staračkim domaćinstvima i trenutno je u toj akciji pokriveno već 95 odsto domaćinstava kojima je pomoć u ogrevu neophodna.

Zahvaljujući Opštini Udbina svakom domaćinstvu dopremili smo po tri metra drva. Zbog materijalne situacije neka će od tih domaćinstva dobiti dodatna tri metra drva od Centra za socijalnu skrb, naglašava Branko Gajić.

Među aktivnostima koje ima Centar za pomoć u kući Udbina teško je izdvojiti šta je potrebnije: kućne potrepštine, lekovi, hrana, održavanje domaćinstava, ogrev… Čak i kada je sneg zameo sve ceste i staze niko od tih nemoćnih ljudi nije bio zaboravljen jer se uvek pronalazio način da neko zakuca na snegom zametene kuće i pruži ruku pomoći onima kojima pomoć najviše treba.

 

 

M. S. L. O.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.

My title page contents