Planirate se iseliti iz Hrvatske? Ove države su najbolje za život

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U razmatranje su uzeta dva različita indeksa

 

Veb stranica InterNations nedavno je objavila izveštaj koji je proveden na više od 12.500 osoba različitih nacionalnosti koji žive izvan svoje domovine. Rezultati bi vam mogli pomoći pri donošenju odluke o preseljenju, prenosi Poslovni Puls.

Prema studiji, Bahrein je ove godine poboljšao mnoge faktore koje studija obuhvata, poput koraka koji su preduzeti da se doseljenici osećaju dobrodošlima, koliko su zadovoljni sa svojim karijerama i koliko je zemlja uopštenito povoljna za podizanje porodice. 

Osobe koje žive izvan svoje domovine najviše je impresionirala Portugalija zbog svoje klime, pristupačne zdravstvene zaštite, te opuštenosti koju pruža svojim stanovnicima. Na drugom mestu nalazi se Tajvan.

U razmatranje su uzeta dva različita indeksa: osobne finansije, koje pitaju doseljenike kako vide svoju finansijsku situaciju i jesu li njihovi prihodi dovoljni da pokriju njihove troškove; i sveukupni trošak života. 

Vijetnam je zauzeo najviše mesto na obe lestvice jer pruža najbolje uslove za novčanu situaciju doseljenika: 93% ispitanika izjavilo je da zarađuju dovoljno ili čak i više nego dovoljno da pokriju troškove života.

Doseljenici koji rade u Republici Češkoj izjavili su da su u celini srećni sa svojim poslovima, mogućnostima napredovanja, radnim časovima i sigurnosti zaposlenja. 

Finska je jasni pobednik zbog izvrsnog školskog sistema, rekreativnih mogućnosti za decu i dostupne brige za decu. Jedan od ispitanika čak je pohvalio zemlju kao „jedno od najboljih mesta na svetu za podizanje dece“.

 

 

Naslovna foto: Pixabay

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.

My title page contents