O Forumu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Srpski narodni forum – organizacija Srba iz Hrvatske svoju svrhu i programske ciljeve ostvaruje kroz sledeće delatnosti:

Organizovanje smotri, priredbi, tečajeva, književnih večeri, predavanja, tribina, izložbi i drugih sureta. Važan segmenat delovanja SNF-a je i davanje predloga, mišljenja, predstavki i inicijativa, važnoh za funkcionalni napredak srpske zajednice.

Organizovanje i priređivanje humanitarnih manifestacija, priredbi i provođenje humanitarnih akcija.
Poticanje i povezivanje različitih starosnih grupa i njihovo osnaživanje putem organizovanja edukativnih seminara i radionica.

Javno zagovaranje interesa i potreba srpske zajednice.

Ostvarivanje saradnje s matičnom državom srpskog naroda i dijasporom.

Ostvarivanje saradnje s unutrašnjim i međunarodnim organizacijama i fondovima putem realizacije zajedničkih projekata.

Prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći od pojedinaca i institucija u zemlji i inostranstvu novčanim prilozima, prehrambenim artiklima, obući i odeći i drugim predmetima i robi radi pomoći članovima udruženja kao i radi pomaganja socijalno osetljivim i ugroženim grupama stanovništva a u cilju podmirivanja njihovih osnovnih životnih potreba, sa primarnim akcentom na Srbe povratnike.
Izdavanje stalnih i povremenih publikacija.

Organizovanje javnih tribina, rasprava i kulturnih manifestacija.

Organizovanje stručnih, naučnih skupova i drugih tematskih i edukativnih skupova.

Kreiranje i provođenje zajedničkih programa, kampanja i javnih inicijativa.

Održavanje srpskog identiteta i srpskih običaja putem folklornih manifestacija , muzičkih, književnih i drugih svečanosti te obilazak i posete kulturnim i verskim znamenitostima kao i druženje sa drugim udruženjima identične ili slične programske  orijentacije.

Zalaganje za partnersku saradnju s državnom i lokalnom upravom i samoupravom kao i s međunarodnim organizacijama i institucijama.

Saradnja s verskim ustanovama SPC-a radi promicanja duhovnih i moralnih vrednosti kao i saradnja s organizacijama srpske nacionalne zajednice.

U skladu sa Zakonom o medijima (NN 59/2004) i Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina Republike Hrvatske (NN 155/2002) osnovati i upravljati medijima srpske nacionalne zajednice (TV, radio postaje i/ili druga sredstva informisanja).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Centar za postavke privatnosti

Zatvorite svoj račun?

Vaš će račun biti zatvoren i svi će se podaci trajno izbrisati i ne mogu se vratiti. Jesi li siguran?

My title page contents