O Forumu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Srpski narodni forum – organizacija Srba iz Hrvatske svoju svrhu i programske ciljeve ostvaruje kroz sledeće delatnosti:

Organizovanje smotri, priredbi, tečajeva, književnih večeri, predavanja, tribina, izložbi i drugih sureta. Važan segmenat delovanja SNF-a je i davanje predloga, mišljenja, predstavki i inicijativa, važnoh za funkcionalni napredak srpske zajednice.

Organizovanje i priređivanje humanitarnih manifestacija, priredbi i provođenje humanitarnih akcija.
Poticanje i povezivanje različitih starosnih grupa i njihovo osnaživanje putem organizovanja edukativnih seminara i radionica.

Javno zagovaranje interesa i potreba srpske zajednice.

Ostvarivanje saradnje s matičnom državom srpskog naroda i dijasporom.

Ostvarivanje saradnje s unutrašnjim i međunarodnim organizacijama i fondovima putem realizacije zajedničkih projekata.

Prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći od pojedinaca i institucija u zemlji i inostranstvu novčanim prilozima, prehrambenim artiklima, obući i odeći i drugim predmetima i robi radi pomoći članovima udruženja kao i radi pomaganja socijalno osetljivim i ugroženim grupama stanovništva a u cilju podmirivanja njihovih osnovnih životnih potreba, sa primarnim akcentom na Srbe povratnike.
Izdavanje stalnih i povremenih publikacija.

Organizovanje javnih tribina, rasprava i kulturnih manifestacija.

Organizovanje stručnih, naučnih skupova i drugih tematskih i edukativnih skupova.

Kreiranje i provođenje zajedničkih programa, kampanja i javnih inicijativa.

Održavanje srpskog identiteta i srpskih običaja putem folklornih manifestacija , muzičkih, književnih i drugih svečanosti te obilazak i posete kulturnim i verskim znamenitostima kao i druženje sa drugim udruženjima identične ili slične programske  orijentacije.

Zalaganje za partnersku saradnju s državnom i lokalnom upravom i samoupravom kao i s međunarodnim organizacijama i institucijama.

Saradnja s verskim ustanovama SPC-a radi promicanja duhovnih i moralnih vrednosti kao i saradnja s organizacijama srpske nacionalne zajednice.

U skladu sa Zakonom o medijima (NN 59/2004) i Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina Republike Hrvatske (NN 155/2002) osnovati i upravljati medijima srpske nacionalne zajednice (TV, radio postaje i/ili druga sredstva informisanja).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
My title page contents