Mladi iz Srbije gosti Korduna i Banije

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U sklopu programa NE ZABORAVLJAMO ZAVIČAJ – NAŠ KORDUN, Zavičajni klub Kordunaša petu godinu za redom u saradnji sa gradom – opštinom Zrenjanin i Udruženjem izbeglica Zrenjanina organizovao je krajem jula gostovanje pedesetak mladih iz Republike Srbije na Kordunu i Baniji.

Ove godine mladi članovi KUD-a „Arsenije Teodorović“ Perlez i KUD-a „Kolo“ Melenci učestvovali su na „Večeri pjesme i igara“ u prepunoj sali Doma kulture u Vojniću.

Uz predstavnike grada Zrenjanina Aleksandra Blanušu, Milana Mrkobradu i predsednika ZKK-a Petra Šaulu, manifestaciju je otvorio predsednik Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Siniša Ljubojević, a prisustvovali su joj i predstavnici općine Vojnić Nikola Škrgić, Dragan Bjelivuk i predsednik vojnićkog SNV-a Mile Knežević.

Tokom boravka na Kordunu, gosti su posetili opštinu Krnjak, koja je i prijateljski grad Zrenjaninu, te manastir Presvete Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom. Tom prilikom gosti su se upoznali s radom opštine kao i životnim uslovima Srba – povratnika na ovo područje.

U razgovoru je posebno naglašena potreba i želja za ostvarivanjem prisnije saradnje i skladniji suživot srpskog i hrvatskog naroda, kao i potreba bolje saradnje određenih organizacija opštine Krnjak sa lokalnim zajednicama, organizacijama i udruženjima iz Republike Srbije, odnosno, gradom – opštinom Zrenjanin.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.

My title page contents