Mali kulturni magazin polazi iz Borova

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Promocija “Malog kulturnog magazina”, lista Srpske kulturne zajednice Borovo, održana je sinoć u borovskom restoranu “Dva kotlića”.

O ovom mesečniku iz kulture, koji se štampa na ćirilici, govorili su: glavna urednica profesorka Sretenka Čaović i urednica lista profesorka Danijela Atlagić.

Želja autorskog tima je da kroz sadržaje u magazinu informišu o događajima od interesa za srpsku zajednicu, razvijaju savremeni srpski jezik, predstavljaju kulturne stvaraoce i na taj način doprinesu očuvanju nacionalnog identiteta.

“Pokušaćemo istaknuti sve što je bilo značajno kroz istoriju naše lokalne sredine, ali i šire zajednice, suštinu našeg nacionalnog bića, sve ono što je bilo važno u bogatoj kulturnoj istoriji srpskog naroda”, rekla je Čaović.

Prvi broj “Malog kulturnog magazina” donosi autorske tekstove: profesora Borisava Miloševića, profesora Dušana Ivanića, profesora Borislava Đekića, profesorke Sofije Milošević, profesora Aleksandra Đuranovića, magistra Jovice Lazić i drugih. O listu su govorili i gosti: zamenik gradonačelnika Vukovara Srđan Milaković, doktor Borislav Đekić, viši savetnik za srpsku nacionalnu manjinu pri Agenciji za vaspitanje i obrazovanje, predsednica udruženja Čuvari pravoslavne i srpske kulture iz Bobote Ljubica Bauković, savetnik direktora državnog preduzeća Podzemno skladište plina Dragan Crnogorac i Srđan Tatić, bivši generalni sekretar SKD “Prosvjeta”.

Mesečnik objavljuje novoosnovano udruženje Srpska kulturna zajednica Borovo na čijem čelu je Sretenka Čaović, bivša predsednica borovskog pododbora SKD “Prosvjeta”.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.

My title page contents