Hrvatska sve bliža Šengenskoj zoni

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nemačka kancelarka Angela Merkel konstatovala je u Berlinu napredak hrvatske policije tokom migrantske krize, što bi, kako je rekla, moglo biti od značaja za ulazak te zemlje u Šengensku zonu

 

Merkelova je to rekla na zajedničkoj konferenciji za novinare, nakon razgovora sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenković, ali se vest o tome nije našla na udarnim stranicama elektronskih medija, koje su danima preplavljene izveštajima o štrajku zaposlenih u bodogradilištima Uljanik u Puli i 3. maj u Rijeci, kao i reagovanjima na najnoviju aferu sa Agrokorom.

– Hrvatska želja za Šengenom je prirodna, ali postupak je jasan. Delovanje hrvatske policije na spoljnim granicama EU-a dokaz je da je Hrvatska napredovala. Hrvatska obavlja izvrstan posao na njihovoj zaštiti – javila je Hina.

Plenković je tokom razgovora s Merkelovom u Berlinu predložio akcioni plan za unapređenje ekonomskim odnosa dveju zemalja koji se sastoji u 10 tačaka, a glavni cilj je, kako se navodi, poboljšanje saradnje s Nemačkom, koja je i sad jedan od najvećih investitora u Hrvatskoj.

Merkel i Plenković su razgovarali o hrvatskim odnosima sa susednim zemljana, pre svega sa BiH.

– Svesni smo hrvatsko-slovenačkog spora i situaciji u Bosni i Hercegovini. Mi ćemo nastojati da pomognemo – rekla je Merkelova.

 

 

Naslovna foto: Pixabay

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.

My title page contents