HAMAG BICRO najavljuje konkurs PoC7 za preduzetnike

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nakon 6 uspješno provedenih konkursa za Program provere inovativnog koncepta (PoC), temeljem kojih su ugovorena 222 inovativna projekta ukupne vrednosti projekta u iznosu od 83 miliona kuna, , Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavljuje najavu sedmog poziva Programa provere inovativnog koncepta – PoC7 za preduzetnike

 

Program PoC će se provoditi u okviru Drugog projekta tehnologijskog razvoja (Second Croatia Science & Technology Project – STP II) za čije je provođenje Vladi Republike Hrvatske odobren zajam Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD, Svetska banka).

Prihvatljivi  aplikanti:

Podnosioci projektnih predloga u okviru programa PoC7 su:

  1. fizičke osobe koje imaju ozbiljnu nameru osnovati trgovačko društvo i koje nisu vlasnici više od 50% učešća u preduzećima koja imaju status velikog preduzetnika koji se bavi istom delatnosti kao i PoC7 aplikant
  2. preduzetnici (trgovačka društva) koja spadaju u jedno od tri kategorije: mikro, mali i srednji preduzetnici

Prihvatljive aktivnosti

Program je namenjen sufinansiranju pretkomercijalnih aktivnosti u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa.:

  • provera i zaštita intelektualnog vlasništva,
  • izrada funkcionalnog prototipa,
  • demonstracija tehničke izvedivosti

Iznos bespovratnih sredstava i trajanje projekta:

Prihvatljivi projekti sufinansiraće se u iznosu od minimalno 35.000 kn do najviše 350.000 kn i u trajanju do najviše 12 meseci.

Intenzitet podrške:

  1. Mikro i mala preduzeća:

Program finansira do 70 % ukupnih prihvatljivih troškova nastalih u okviru provođenja navedenih prihvatljivih aktivnosti. Aplikant se obavezuje osigurati najmanje 30 % vlastitih ili drugih izvora sredstava.

  1. Srednja preduzeća:

Program finansira do 60 % ukupnih prihvatljivih troškova nastalih u okviru provođenja navedenih prihvatljivih aktivnosti. Aplikant se obavezuje osigurati najmanje 40 % vlastitih ili drugih izvora sredstava.

Iznosi sredstava:

Za dodelu bespovratnih sredstava temeljem najavljenog konkursa predviđeno je ukupno 16.346.153,85 kn.

Otvaranje konkursa planirano je sredinom juna 2018. godine, a planirani rok za prijavu je sredina jula 2018. godine.

Ugovaranje se očekuje u četvrtom kvartalu 2018. godine.

 Za više informacija o konkursa i savetima vezanim uz prijavu molimo sve potencijalne aplikante da se obrate Prepoznatim centrima koji u saradnji sa HAMAG-BICRO-om rade na provođenju PoC programa.

 

 

 

Naslovna foto: HAMAG BICRO

 

PRAVILA KORIŠTENJA I PRIVATNOSTI

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.

My title page contents