Dodik upozoravao, ali…

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Iako je mesecima iz Republike Srpske stizalo upozorenje da će migranti promeniti sliku BiH i da vlast u Sarajevu pod hitno treba da reaguje, iz Ministarstva bezbednosti stizale su tvrdnje da je sve pod kontrolom, prenosi RTRS i konstatuje da migranti konstantno pristižu, a sa njima i sve veći problemi

– Ne želimo da budemo deo istorijske prevare o čijim će posledicama biti razgovarano za deset godina – upozorenje je koje je upućivao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ali kao da ga niko u Sarajevu nije čuo. 

Naprotiv, Savet ministara spremao je plan o smeštanju migranata u objekte na prostoru Republike Srpske.

– Naravno da ne dolazi u obzir smeštanje migranata na teritoriji Republike Srpske. Nikad to neće napraviti, jer je to naša nadležnost i ne mogu oni nama da zadaju takvu vrstu odgovornosti. Mi to odbacujemo. Trebalo je zatvoriti granicu. Meni je žao tih ljudi, ali mi nismo prouzrokovali tu krizu – rekao je ranjie Dodik za RTRS.

Savet ministara u to vreme, podseća se, ne preduzima ništa, pa i ublažava broj migrantskih ulazaka u zemlju. Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić ide i korak dalje i tvrdi da ne postoji pretnja od širenja migrantske krize u BiH, a po njemu, nadležne institucije situaciju drže pod apsolutnom kontrolom, podseća se takođe.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.

My title page contents